publicat în: Arhivă

Resfintirea Bisericii Adormirea Maicii Domnului – Pietrele, Giurgiu

in Duminica a XX-a dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca in biserica „Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Pietrele, Protoieria Giurgiu, cu ocazia resfintirii sfantului lacas.


Cu acest prilej, Preasfintia Sa a hirotonit intru diacon pe tanarul teolog Florin Badea. Pentru activitatea deosebita desfasurata in plan pastoral-misionar, social – filantropic si administrativ-gospodaresc, a acordat distinctia de iconom stavrofor parintelui ?erban Ion, parohul bisericii.

De asemenea, Preasfintia Sa a daruit bisericii din localitatea Pietrele o icoana si o particica din moastele Sfantului Ioan Gura de Aur, care, de astazi, a devenit cel de-al doilea ocrotitor al sfantului locas. in cuvantul de invatatura adresat celor prezenti, Preasfintitul Parinte a vorbit despre pericopa evanghelica in care a fost prezentata minunea invierii fiului vaduvei din Nain.

Evanghelia de astazi, a subliniat Preasfintia Sa, ni-l arata pe Mantuitorul Hristos ca fiind Datator de viata si izvor de bucurie. Moartea, care reprezinta destramarea fiintei, este depasita de viata noua in Hristos. Minunea invierii fiului vaduvei din Nain, a incheiat intaistatatorul Eparhiei Giurgiului, a fost savarsita atat din mila fata de o mama indurerata, dar si pentru credinta noastra in obsteasca in­viere din morti.

La final, i-a indemnat pe credinciosii prezenti sa ia aminte la cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur care spune: „Fii mai intelept si, la moartea altuia, invata-te a tremura pentru tine insuti; departeaza toata usuratatea mintii, cerceteaza faptele tale, indeparteaza toate pacatele tale si schimba purtarea ta spre bine … Ostasii in mijlocul pacii gandesc la razboi si se pregatesc, pentru ca atunci cand va izbucni, sa-si arate iscusinta castigata in vreme de pace ."