PS Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Biserica ,,Sfântul Ilie” din cartierul Crihala al municipiului Drobeta Turnu Severin

Duminică, 01 februarie a.c., PS Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Biserica ,,Sfântul Ilie” din cartierul Crihala al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Parohia “Sf. Ilie” a fost înfiinţată în anul 1990, iar lucrările de construcţie la biserică au început în 1991. După 18 ani biserica “Sfântul Ilie” a fost ridicată, aflându-se acum la faza de construcţie a turlei mari, urmând învelirea cu tablă de cupru. Se doreşte ca anul acesta să fie sfinţit paraclisul de la subsolul bisericii pentru ca, aici, să se oficieze sfintele slujbe până la terminarea lăcaşului de cult.

Biserica “Sfantul Ilie” din cartierul Crihala este în forma de cruce fiind construită în stil neobizantin. Ea se întinde pe o suprafaţă de 350 de metri pătraţi, având o lungime de 30 de metri. Înaltimea turlei mici este de 24 de metri, iar a turlei mari de 28 de metri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.