publicat în: Arhivă

Sfinţii Trei Ierarhi la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa

Cu binecuvântarea şi participarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, în Aula Magna a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa s-a desfăşurat în această seară, începând cu orele 17.00 o manifestare comemorativ-omagială în cinstea Sfinţilor Trei Ierarhi, ocrotitorii şcolilor de teologie.

Deschiderea a fost făcută de Corul Facultăţii de Teologie din Caransebeş, după care duhovnicul studenţilor, Pr. Iulian Selaje, a susţinut o conferinţă cu tema „Contribuţa Sfinţilor Trei Ierarh la dezvoltarea dogmei trinitare”.

În încheiere s-a prezentat celor de faţă o proiecţie documentară despre Sfinţii Vasile cel mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur.

Mai apoi, Preasfinţitul Lucian a evocat importanţa celor trei sfinţi pentru teologia creştină şi a subliniat anul 2009 ca an jubiliar al Sfântului Vasile cel Mare şi al Părinţilor capadocieni.

Un cuvânt de mulţumire a fost adresat şi de Dl. prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, decanul Facultăţii, care a adus în atenţie rolul foarte important al secţiei de teologie în cadrul universităţii reşiţene.