Resfintirea Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” – Ulmi – Bolintin

Resfintirea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" – Ulmi – Bolintin

In data de 30 ianuarie 2010, in ziua praznuirii Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, Preasfintitul Parinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica „Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Ulmi, Protopopiatul Bolintin.


Resfintirea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" – Ulmi – Bolintin

Cu acest prilej, Preasfintitul Parinte a hirotonit intru diacon pe teologul Cristian Dumitru, iar pentru activitatea bogata din punct de vedere adimistrativ-gospodaresc, pastoral-misionar si social-filantropic, a acordat distinctia de iconom stavrofor parintelui Ilie Udrea, parohul bisericii.

Totodata, in urma lucrarilor de restaurare si de consolidare a sfantului lacas construit in anul 1882, Chiriarhul nostru a savarsit si slujba de resfintire a bisericii, careia de astazi i-au mai fost adaugate si hramurile „Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur" si „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul".

Resfintirea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" – Ulmi – Bolintin

in cuvantul de invatatura, intaistatatorul eparhiei noastre a vorbit despre viata si activitatea sfintilor Trei Ierarhi subliniind, totodata, valoarea Teologiei Parintilor Capadocieni, care reprezinta fundamentul intregii invataturi crestine, nu doar din punct de vedere dogmatic, ci si moral, liturgic sau canonic. Scrierile lor reprezinta punctele de reper prin excelenta in viitoarea evolutie a doctrinei atat in Rasarit cat si in Apus, fiind traduse in toate limbile crestinatatii.

EPISCOPIA GIURGIULUI

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.