(FOTO) O noua parohie ortodoxa romana in orasul Uppsala din Suedia

O noua parohie ortodoxa romana in orasul Uppsala din Suedia

Sambata, 30 ianuarie 2010, Preasfintitul Parinte Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord, impreuna cu un sobor de preoti au savarsit Dumnezeiasca Liturghie in biserica nou infiintatei parohii ortodoxe romane din Uppsala, cu hramul Sfintii Trei Ierarhi: Vasile, Grigorie si Ioan si Sfintii Ierarhi Iachint de Vicina, Antim Ivireanul si Grigorie Dascalu, Mitropolitii Tarii Romanesti.


O noua parohie ortodoxa romana in orasul Uppsala din Suedia

Cu acest prilej binecuvantat, a fost instalat in functia de paroh Parintele Florin Balan, noul preot slujitor al acestei comunitati parohiale.

Dupa traditionala agapa frateasca, s-a organizat o vizita la catedrala luterana din Uppsala care gazduieste in aceste zile o expozitie de icoane ortodoxe bizantine.

O noua parohie ortodoxa romana in orasul Uppsala din Suedia

in acest stravechi lacas de inchinare se pastreaza si moastele Sfantului Rege Martir Eric, ocrotitorul Suediei, fiind pana astazi locul in care sunt incoronati regii suedezi

EPISCOPIA ORTODOXA ROMANA A EUROPEI DE NORD

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.