publicat în: Arhivă

Hramul Bisericii Sfantul Antonie cel Mare din Sibiu ( Hipodrom 1)

Hramul Bisericii Sfantul Antonie cel Mare din Sibiu (Hipodrom 1)

Sute de credinciosi au participat duminica, 17 ianuarie 2010, la Sibiu, la slujba Sfintei Liturghii oficiata la Biserica parohiei Hipodrom 1, din Municipiu, cu prilejul hramului – „Sfantul Cuvios Antonie cel Mare”.

in mijlocul lor a fost prezent intaistatatorul Mitropoliei Ardealului, inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Laurentiu, care a savarsit sfanta slujba si a rostit un cuvant de invatatura.


Hramul Bisericii Sfantul Antonie cel Mare din Sibiu (Hipodrom 1)

Mai multe informatii au fost oferite de parintele consilier Catalin Dumitrean, intr-un interviu Radio TRINITAS, citat de site-ul Mitropoliei Ardealului:

„Astazi foarte multi credinciosi au tinut sa ia parte la aceasta Sfanta Liturghie. in cuvantul sau de invatatura, inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Laurentiu Streza, a vorbit frumos si moralizator, un adevarat indemn de pregatire anticipata pentru perioada care va urma, aceea a Triodului, care dupa cum stim, va incepe duminica viitoare, in care parte integranta va fi si perioada Postului Mare.

De fapt, inaltpreasfintia Sa, vorbind de Evanghelia cu Zaheu Vamesul a subliniat ca rolul smereniei acestui personaj memorabil, care cu abnegatie si devotament pentru adevar, a ajuns sa fie un model pentru toti cei care pornesc pe drumul mantuirii. La final, parintele consilier Ilarie Benchea, unul dintre cei patru preoti parohi a multumit inaltpreasfintiei Sale pentru prezenta sa, in numele colegilor sai si credinciosilor parohiei, subliniind eforturile care s-au facut pentru edificarea Bisericii, pentru pictarea Bisericii amintind si un lucru deosebit, faptul ca de curand Biserica a intrat in posesia unui imobil in care se va ctitori un lacas de asistenta sociala, imobilul situandu-se chiar in vecinatatea bisericii”.

Hramul Bisericii Sfantul Antonie cel Mare din Sibiu (Hipodrom 1)

Istoria bisericii „Sfantul Antonie cel Mare” din Sibiu incepe in anul 1987, cand credinciosii participau la slujbe oficiate intr-o locuinta particulara. Aceasta a fost extinsa dupa Revolutie, transformata in Biserica si sfintita chiar de inaltpreasfintitul Mitropolit Laurentiu, a adaugat parintele consilier Catalin Dumitrean, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Sibiului.

MITROPOLIA ARDEALULUI