Slujba de resfintire a bisericii parohiale cu hramul Adormirea Maicii Domnului Racajdia – Oravita

in Duminica dupa Botezul Domnului, Preasfintitul Parinte Lucian Episcopul Caransebesului, a descins in mijlocul credinciosilor din parohia Racajdia, protopopiatul Oravita. Chiriarhul a savarsit slujba de resfintire a bisericii parohiale cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, care a suferit ample lucrari de renovare si infrumusetare in exterior, apoi Sfanta Liturghie arhiereasca, alaturi de un numeros sobor de preoti si diaconi.


La Sf. Liturghie au participat numerosi credinciosi, tineri imbracati in costum national dar si membrii fanfarei comunitatii romanesti din Debrecen, Ungaria. Comunitatea ortodoxa romana din Debrecen este infratita cu parohia Racajdia, drept urmare au dorit a fi partasi la bucuria fratilor lor din tara prin participarea la acest eveniment istoric pentru comuna Racajdia si prin intampinarea ierarhului in sunet de fanfara.

La momentul cuvenit Ierarhul a tinut un bogat si ziditor cuvant de invatatura, dupa care i-a fost decernat titlu de cetatean de onoare al comunei Racajdia de catre primarul comunei.

La final toti credinciosii prezenti au primit anafura si binecuvantarea Ierarhului, dupa care au participat la agapa dragostei fratesti, oferita de parohie cu prilejul acestui fericit eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.