Sfintirea Aghezmei Mari la Catedrala Arhiepiscopala Ramnic

Astazi, 6 ianuarie 2010, in Biserica Ortodoxa a fost sarbatorit praznicul Botezului Domnului, numit si Boboteaza, Epifania sau Dumnezeiasca Aratare a Preasfintei Treimi.

Preasfintitul Parinte Dr. Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca inconjurat de soborul de preoti si diaconi slujitori ai Catedralei. inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, a participat la Sfanta Liturghie si a tinut un cuvant de invatatura la sfarsitul slujbei.


Dupa Sfanta Liturghie, Preasfintitul Parinte Dr. Emilian Lovisteanul, impreuna cu soborul Catedralei, a savarsit sfintirea Aghezmei Mari la Catedrala Arhiepiscopala, cu binecuvantarea inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului. Slujba a fost savarsita in fata Resedintei Arhiepiscopale, pe o scena special amenajata. La eveniment au participat numerosi credinciosi din municipiul Ramnicu Valcea si imprejurimi.

La sfarsitul slujbei de sfintire a apei, Preasfintia Sa i-a binecuvantat pe cei prezenti stropindu-i cu Aghiazma si a tinut un cuvant de invatatura in care a explicat simbolismul sarbatorii de astazi si importanta Botezului Domnului in apele Iordanului, ca prefigurare a botezului „cu Duh Sfant si cu foc” ( Matei 3, 11), de care vor avea parte toti cei ce-l vor marturisi pe Hristos.

Sarbatoarea Botezului Domnului precede ziua in care in Biserica Ortodoxa este pomenit Soborul Sfantului Ioan Botezatorul si inaintemergatorul Domnului.

ARHIEPISCOPIA RAMNICULUI

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.