11 ianuarie 2010: Sfintirea bisericii Botezul Domnului nostru Iisus Hristos din orasul Nagoya

Sfintirea bisericii din orasul Nagoya va avea loc pe data de 11 ianuarie 2010 in cinstea sarbatorii “Botezului Domnului nostru Iisus Hristos”.

Slujba sfintirii acestei biserici si Sfanta Liturghie vor fi oficiate de inalt Prea Sfintitul Daniil de Tokio – mitropolit al intregii Japonii si de Episcopul Serafim de Sendai.


Parohia ortodoxa din Nagoya (Eparhia de Vest a Japoniei, Biserica Ortodoxa Japoneza) a fost infiintata in 1880. Are o biserica de iarna cu hramul in cinstea „Bunei Vestiri”, construita in perioada de dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial.

Anul trecut, in Tokyo, a fost sfintita o biserica rusa cu hramul in cinstea „Sfantului Cneaz Alexandru Nevski”.

Potrivit datelor din luna iulie 2008, in Biserica Ortodoxa din Japonia exista trei eparhii in care slujesc doi arhierei, 23 preoti, 12 diaconi. Numarul total al parohiilor este de 67, iar dintre membrii comunitatilor parohiale – 9958 de crestini ortodocsi.

in cadrul acestei Biserici isi desfasoara activitatea de misiune duhovniceasca o singura manastire de barbati cu hramul in cinstea „Sfintei Sofia”, din prefectura Tiba. Mai exista si catedrala „invierii Domnului” din Tokio (pe langa care activeaza singurul Seminar Teologic Ortodox din tara).

Numarul total al japonezilor ortodocsi astazi ajunge la 30.000 de crestini.

Manastirea Hancu

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.