publicat în: Arhivă

Biserici Ortodoxe cu hramul Sf Varvara

Biserica Ortodoxa Romana a praznuit-o in data de 4 decembrie pe Sfanta Mare Mucenita Varvara.

in Protopopiatul Iasi 2 au fost in sarbatoare Biserica „Sfanta Mare Mucenita Varvara“ din Mogosesti si biserica parohiei ?orogari, iar in Protopopiatul Botosani si-au serbat hramul bisericile din parohiile Dragalina si ?oldanesti.


Programul liturgic dedicat acestei sarbatori a inceput in seara de 3 decembrie, cu slujba Vecerniei unita cu Litia, urmate a doua zi de slujbele Utreniei si Sfintei Liturghii, precum si de slujba Parastasului pentru cei adormiti.

La slujba de hram care a avut loc in parohia Dragalina au participat toti copiii de la clasele I-IV, intrucat pr. paroh Neculai ?alaru preda Religia la aceasta scoala.

Sarbatoare a fost in aceasta zi si la Biserica „Sf. M. Mc. Varvara“ din mina de sare Trotus, orasul Tg. Ocna, judetul Bacau.

Dupa cum a relatat pr. Constantin Gherasim, consilier pe Probleme de tineret si mass-media al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, sfantul lacas este singurul din lume amenajat intr-o salina. Slujba Sfintei Liturghii cu prilejul hramului acestei biserici a fost savarsita de PS Ioachim Bacauanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

MITROPOLIA MOLDOVEI SI BUCOVINEI

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…