FOTO: Mos Nicolae in Feldkirch (vestul Austriei)

Sambata, 5 decembrie 2009, in ajunul sarbatorii Sfantului Nicolae, incepand cu orele 18:00, a fost savarsita slujba Vecerniei in Biserica din Feldkirch.

Dupa slujba de cinstire a marelui ierarh, copiii parohiei „Nasterea Domnului“ din landul austriac Vorarlberg, l-au intampinat pe Mos Nicolae cu colinde si poezii religioase.


Este al treilea an la rand in care Mos Nicolae a poposit in mijlocul parohiei “Nasterea Domnului”. Parohia este pastorita inca de la infiintare (2006) de catre pr. drd. Alexandru Nan.

Cu binecuvantarea inalt Preasfintitului Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord, incepand din decembrie 2006, au fost savarsite cu regularitate slujbe pentru romanii ortodocsi din Vorarlberg, in Biserica evanghelica „Sfantul Pavel“ din Feldkirch.

Pentru ca numarul credinciosilor a fost tot timpul in crestere, incepand cu 1 ianuarie 2008 a fost infiintata parohia ortodoxa romana „Nasterea Domnului“, in Vorarlberg. Din septembrie 2007 se organizeaza o data pe luna cateheze pentru toti credinciosii comunitatii, iar in viitor se doreste sa se organizeze si ore de Istoria si Geografia Romaniei, dar si de Limba romana.

Cu multumiri si urari de bine, a transmis pentru Lacasuri Ortodoxe
pr. Alexandru Nan
www.biserica-romana.at

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.