Wednesday 25 november 2009

Resfintirea Bisericii Sfanta Cuv. Parascheva Slobozia-r.Stefan Voda, Republica Moldova

Ieri, 24 noiembrie 2009, in s. Slobozia, r. ?tefan-Voda, Republica Moldova, a fost zi de mare sarbatoare – dupa ample lucrari de reconstructie, a fost resfintita Biserica din localitate cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva".


Sfanta Liturghie din aceasta importanta zi a fost oficiata de catre un sobor de Preoti in frunte cu insusi inalt Prea Sfintitul Vladimir.
Biserica s-a dovedit a fi neincapatoare pentru multimea de crestini care au venit sa se bucure de munca pe care au realizat-o impreuna cu Parintele Paroh Nicolae Boianetchi in ceea ce priveste lucrarile de reconstructie si sa isi mangaie sufletele cu Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie.

Dupa serviciul divin, IPS Vladimir s-a adresat binecredincioasei adunari cu un cuvant de felicitare:

„Preacucernici parinti, iubiti intru Hristos frati si surori, primiti felicitarile noastre cu ocazia acestui insemnat eveniment si anume cu reinnoirea acestui lacas sfant in ziua in care se sarbatoreste sfantul Mare Mucenic Mina (c.Iulian) la care ne adresam, la care speram, cerandu-i Bunului Dumnezeu multa mila si dragoste pentru a infrange toate greutatile care ne sunt date noua.

Ne pare foarte bine ca parintele Nicolae, impreuna cu ctitorii si familia, impreuna cu conducerea satului, a reusit sa improspateze inimile si sufletele credinciosilor, contribuind la reinnoirea acestei Biserici, noi bucurandu-ne ca avem asemenea preoti exemplari in cuprinsul Mitropoliei Moldovei.

Totusi mai sunt multe de facut, dar speram ca cu ajutorul lui Dumnezeu si al dumneavoastra, enoriasii acestei Biserici, vor fi finalizate toate lucrarile de restaurare la Sfantul locas, caci Biserica este fata satului si cum este Biserica, asa sunt si satenii si mult folos aduce ea bunilor crestini.

Ne pare bine ca printre cei prezenti la Sfanta Liturghie de astazi au fost si numerosi copilasi, acest lucru este bine placut Mantuitorului.

Sa nu uitam de ziua de nastere a Parintelui Nicolae, care s-a invrednicit de crucea cu pietre scumpe, pe care sa o poarte cu cinste si dragoste in toate zilele ce ii sunt date a le trai pe pamant.

Tinem sa multumim si crestinilor care au contribuit la reconstructia acestei Biserici, fie ca Bunul Dumnezeu sa va aiba in paza Sa pe voi pe toti."

Pentru eforturile depuse la reconstructia Bisericii „Sf. Cuv. Parascheva" din s. Slobozia, Parintele Paroh Nicolae Boianetchi a fost decorat cu crucea cu pietre scumpe, doamna Maria Boianetchi s-a invrednicit de medalia „Sf. Cuv. Parascheva", domnul Anatolie Zavalisco a fost decorat cu medalia „Sf. ?tefan cel Mare", domnul Igor Bebziuc a primit medalia „Sf. Paisie Velicikovski" iar domnul Alexandru Surco a fost decorat cu diploma de ctitor.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.