(FOTO) Duminica Sfintei Cruci in parohia Bocsa Montana – Resita

In Duminica a III-a din Postul Mare, numita si Duminica Sfintei Cruci, intaistatatorul Eparhiei Caransebesulului a savarsit dumnezeiasca Liturghie in parohia Bocsa Montana din protopopiatul Resita.

Biserica parohiala are hramul "Pogorarea Sf. Duh", iar pana in anul 1950 a fost biserica protopopiatului Bocsa, ulterior proptopiatul mutandu-se la Resita.


in cadrul dumnezeiestii Liturghii, Ierarhul a hirotonit intru diacon pe teologul Adrian Murariu, care va fi hirotonit preot pe seama parohiei Zorlentu Mare din protopopiatul Resita. Tot cu acest prilej, Preasfintia Sa a oferit distinctia de iconom preotului Daniel Crecan, care de curand a obtinut titlul de "doctor in filosofie" la Universitatea din Bucuresti.

La finalul Sf. Liturghii, Chiriarhul a tinut un cuvant de invatatura, indemnand credinciosii la rabdare in purtarea crucii pe care Dumnezeu ne-o incredinteaza fiecaruia, aducandu-ne aminte ca mai intai crucea grea a suferintei si patimirii a fost purtata de Mantuitorul Iisus Hristos, pana pe dealul Golgotei, unde a devenit prin suferinta Sa, mangaiere pentru noi cei izbaviti de puterea ei.

in semn de recunostinta si apreciere, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a acordat un act de cinstire domnului ing. Ioan Bojinca, deputat in Adunarea Eparhiala a Episcopiei Caransebesului din anul 1998, aflat la ultimul sau mandat in aceasta demnitate.

ALBUM FOTO, dand click pe banner:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.