Inaugurarea Centrului de asistenţă medicală şi spirituală Spiridonia la Galați

Vineri, 12 decembrie 2008, la prăznuirea Sf. Ierarh Spiridon, apărător al Ortodoxiei și model de dăruire și jertfelnicie creștină, trăitor în veacul al IV- lea, Preasfințitul Episcop Casian a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la biserica “Sf Spiridon” din Galați, ctitorie a breslei cizmarilor și a altor binefăcători de la începutul secolului al XIX-lea, în vremea domniei lui Scarlat Calimachi.

Biserica adăpostește una dintre cele mai vechi icoane făcătoare de minuni a Sf. Spiridon, ferecată în argint. În ultimii ani, mai exact din 2006, complexul parohial a căpătat noi dimensiuni prin inființarea unui Centru cultural și de patrimoniu, care adăpostește cărți, icoane, obiecte de cult și vechi veșminte bisericesti, precum și o sală multifuncțională, dotată cu bibliotecă și acces la internet pentru copiii și tineriii din parohie.

Cu ocazia hramului bisericii din acest an, Preasfințitul Episcop Casian al Dunării de Jos a săvârșit slujba Sfintei Liturghii și a felicitat pe slujitorii și credincioșii acestei enorii pentru dragostea și dinamismul arătate în activitatea social-filantropică, prin care se înnoadă firul întrerupt mai bine de 50 de ani, al celebrei Spiridonii de la Galați care a ajutat și a sprijinit pe mulți nevoiași. După slujbă, ierarhul locului a binecuvântat și a inaugurat Centrul de asistenţă medicală şi spirituală Spiridonia, care cuprinde o cantină socială cu o capacitate de 50 persoane, precum și o mini-clinică pentru acordarea de consultații medicale gratuite și fizioterapie în beneficiul credicioşilor din parohie.

Ultimul obiectiv social al acestei parohii, a cărui construcţie a început în anul 2008, este Centrul de zi „Sf. Spiridon” care urmărește asistarea și creşterea calităţii vieţii a 30 de copii (cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani) aflaţi într-o situaţie de risc social. Proiectul beneficiază de finanțare de la Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Egalității de Șanse, precum și din fondurile structurale europene, Programul Phare 2004-2006: Coeziune economică și socială. Lucrările de construcție și amenajare la acest centru de zi pentru copii se estimează a se finaliza la data de 30 noiembrie 2009.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.