Credinciosii bisericii Sf. Ier. Nicolae – Joita / Bolintin, alaturi de Ierarhul lor

Credinciosii bisericii Sf. Ier. Nicolae – Joita / Bolintin, alaturi de Ierarhul lor

Biserica Ortodoxa s-a aflat in data de, 11 aprilie 2010, in Duminica I dupa Pasti (a Sfantului Apostol Toma), prilej cu care credinciosii bisericii „Sf. Ier. Nicolae” din localitatea Joita, Protopopiatul Bolintin, au luat parte in numar foarte mare la Sfanta Liturghie savarsita de catre Preasfintitul Parinte Ambrozie, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi.


in cadrul Sfintei Liturghii, intaistatatorul Eparhiei Giurgiului a hirotonit intru preot pe parintele diacon Limostin George pe seama Parohiei Vanatorii Mari, Protopopiatul Bolintin.

in cuvantul de invatatura rostit cu aceasta ocazie, Chiriarhul nostru le-a vorbit celor prezenti despre necesitatea credintei in Dumnezeu, care este conditia esentiala prin care primim harul divin, care ni se ofera prin Hristos pentru a conlucra cu el. Credinta, a subliniat Preasfintitul Parinte, este ea insasi un dar al lui Dumnezeu, o virtute, atunci cand este sustinuta cu efort si vointa de desavarsire, de traire in Hristos si cu Hristos.

De asemenea, Preasfintia Sa le-a vorbit numerosilor credinciosi prezenti si despre viata pilduitoare a Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica, aratand ca pentru toti romanii, Sfantul Calinic ramane un mare povatuitor sufletesc, un sfetnic neintrecut pentru cei abatuti, un doctor pentru cei bolnavi, un povatuitor si intemeietor de manastiri pentru toti monahii din tara noastra.

©redactor Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 12/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.