Thursday 8 april 2010

PF Parinte Patriarh Daniel in Spania (16-21 aprilie 2010)

PF Parinte Patriarh Daniel in Spania (16-21 aprilie 2010)

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane va efectua, in perioada 16-21 aprilie, o vizita canonica in Spania. intaistatatorul Bisericii noastre va sluji in mai multe parohii ortodoxe din Madrid si din imprejurimi. in cadrul vizitei sunt programate mai multe intalniri cu oficialitati ale statului spaniol.


Mai multe informatii cu privire la programul vizitei Preafericitului Parinte Patriarh Daniel a oferit Preasfintitul Parinte Timotei, Episcopul Ortodox Roman al Spaniei si Portugaliei care a spus:

„Va sosi in jurul orei 11:55 pe aeroportul Barahas din Madrid unde va fi intampinat de o delegatie in frunte cu inaltpreasfintitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale.

Apoi ne vom deplasa la parohia ‘Preasfanta Fecioara Maria’ unde credinciosii acestei parohii il vor intampina pe Preafericitul Parinte Patriarh. Aceasta parohie este una dintre cele mai vechi din Spania si implineste anul acesta 30 de ani. Se va savarsi slujba de Te-Deum si se vor rosti cuvantarile de primire ale Preafericitului.

Sambata, Preafericitul Parinte Patriarh va vizita Catedrala Ortodoxa Greaca, precum si trei parohii din jurul Madridului. Duminica, 18 aprilie, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va sluji pe terenul care ne este concesionat de catre Primaria Madridului pentru a construi Catedrala Episcopala Romana si va pune piatra de temelie a acestei Catedrale. Luni, in data de 19 aprilie sunt planificate intalniri cu presedinta Comunitatii de Madrid, precum si cu Ministrul Justitiei, in cadrul Ministerului sau e si Departamentul Cultelor”.

Sursa: Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile