publicat în: Arhivă

Expoziţia-concurs Din moşi strămoşi – EUROPA – tradiţii şi obiceiuri de iarnă, la Palatul Patriarhiei

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 18 decembrie 2008 – 8 ianuarie 2009, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, Asociaţia Învăţătorilor din Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov organizează expoziţia-concurs cu participare internaţională Din moşi strămoşi – EUROPA – tradiţii şi obiceiuri de iarnă. Expoziţia cuprinde cele mai reuşite picturi, colaje, felicitări şi măşti realizate de copii între 3-10 ani din 34 de judeţe, precum şi din Italia, Polonia si Bulgaria.

La vernisajul expoziţiei au participat Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, doamna Gabriela Pastor, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, d-l Stelian Victor Fedorca, Inspectorul General din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, cadre didactice, părinţi.

Cu acest prilej, a fost lansată cartea O zi de neuitat, culegere de texte literare şi poezii scrise de câteva sute de elevi din ciclul primar din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Asociaţia Învăţătorilor din Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov a oferit Preafericitului Parinte Patriarh Daniel o plachetă de membru de onoare al Asociaţiei pentru sprijinul acordat cadrelor didactice si elevilor din ciclul primar din Bucureşti şi Ilfov.

La eveniment au fost prezenţi cincizeci de elevi colindători, care au susţinut un scurt concert de colinde. Toţi copiii prezenţi în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei au primit daruri.