Despre vizita Patriarhului Alexandriei in Caucazul de Nord, la praznicul Adormirii Maicii Domnului

Despre vizita Patriarhului Alexandriei in Caucazul de Nord, la praznicul Adormirii Maicii Domnului

Patriarhul Theodoros al II-lea al Alexandriei si al Intregii Africi a participat la doua sfinte slujbe legate de praznicul Adormirii Maicii Domnului, in Caucazul de Nord, unde isi petrecea vacanta, la invitatia Patriarhului Kirill al Moscovei si al intregii Rusii (vezi stirile Lacasuri Ortodoxe).

©Traducere: Mirela Sova / Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Publicatia „Stavropolskaia Pravda”, citata de Interfax, a anuntat ca Prea Fericirea Sa a participat la privegherea de toata noaptea de la Catedrala Acoperamantului Maicii Domnului (Pokrov) din zona apelor minerale, iar sambata dimineata, 28 august 2010, a slujit Sfanta Liturghie a sarbatorii, la manastirea Adormirii Maicii Domnului, supranumita „Al doilea Athos, din Piiatigorsk”.

Aceeasi publicatie precizeaza ca inaltul invitat vorbeste bine limba rusa, intrucat a lucrat in Rusia si a trait in Odessa mai bine de zece ani. in plus, Patriarhul Theodoros al II-lea are relatii bune, pe termen lung, cu Biserica Ortodoxa Rusa.

Salutandu-l pe Primat, guvernatorul din Stavropol, Valerii Gaievski, a spus ca vizita patriarhului este o dovada ca Prea Fericirea Sa considera recentele acte teroriste din Piiatigorsk un incident atipic pentru regiunea atat de linistita.

„Aceasta vizita demostreaza ca excursia la apele minerale din Caucaz isi merita efortul, in ciuda greutatilor vremii”, a mentionat guvernatorul.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.