Svetlana Medvedeva in Biserica din Cannes, unde este ingropat Marele Duce Nikolai Romanov

Svetlana Medvedeva s-a aflat in vizita la Biserica din Cannes, unde este ingropat Marele Duce Nikolai Romanov, informeaza Interfax.
Sotia Presedintelui rus, Svetlana Medvedeva, care a venit la Cannes pentru Festivalul de Arta Rus, a vizitat biserica locala inchinata Sfantului Arhanghel Mihail.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian.


Biserica a fost construita in anul 1894 pe seama donatiilor comunitatii rusesti, si este una dintre cele mai vechi biserici Ortodoxe Rusesti din Franta.

Medvedeva a coborat si in cripta unde este inmormantat comandantul sef al armatei ruse din Primul Razboi Mondial, Marele Duce Nikolai Nikolaevici, cel mai in varsta din familia Romanov, emigrat din Rusia.

Biserica de la Cannes a oferit adapost emigrantilor rusi, dupa octombrie 1917. Elena Valiano, o participanta la miscarea de rezistenta, ucis de catre ocupanti inainte cu cateva zile ca orasul sa fi fost eliberat, in august 1944, este inmormantata si ea in cripta.

Parohul Bisericii, preotul Maxim Masaltin, a spus ca biserica apartine Patriarhiei Moscovei si se afla in jurisdictia Bisericii Ruse din strainatate, reunita cu Biserica din Rusia in 2007, dar si-a pastrat partial autonomia sa.

Medvedeva si-a manifestat interesul fata de istoria parohiei, de viata parohiala si de oportunitatile in organizarea invatamantului in limba rusa. Parohul a povestit despre planurile sale de a deschide o scoala pe langa Biserica.

"intalnirea de astazi ne intareste, fiind o alta dovada ca Rusia reinvie si nu uita rolul Culturii si spiritualitatii Ortodoxe din strainatate", a spus preotul.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.