Arhimandritul Emilianos, staretul manastirii Sfantul Dimitrie Basarabovo – Bulgaria, slujind in Remus-Fratesti (Giurgiu)

Un impresionant sobor de preoti a oficiat Sfanta Liturghie la hramul Bisericii ‘Sfantul Mucenic Pantelimon’ din Remus, comuna Fratesti, judetul Giurgiu.

Alaturi de preotii si credinciosii din Giurgiu s-a aflat si o delegatie din Russe – Bulgaria, in frunte cu Arhimandritul Emilianos, staretul Manastirii ‘Sf. Dumitru’ din Basarbovo.

©Un articol realizat si redactat: TEO-CHristian pentru Lacasuri Ortodoxe®


Conform informatiilor transmise de Centrul de presa al Patriarhiei Romane, aici se afla o racla cu cateva moaste apartinand Sfantului Pantelimon. Preotul paroh al bisericii este parintele Stelian Musat.

Cu aceasta ocazie, multumind pentru invitatie, Arhimandritul Emilianos, staretul manastirii din Basarabovo, i-a invitat la randul sau pe preoti si credinciosi, in toamna, la sarbatoarea Sfantului Dimitrie Basarabov, in manastirea de piatra a acestui sfant (click).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.