Moldovenii din Moscova vor avea propria Biserica Sf. Cn. Vladimir (Mitropolia Republicii Moldova)

In data de 2 iunie 2010, iPS Mitropolit Vladimir a avut o sedinta de lucru la Biserica cu hramul in cinstea icoanei Maicii Domnului "Triherusa" din Moscova.

La intrunire au participat PS Episcop Sava de Tiraspol si Dubasari care actualmente detine functia de paroh al sfantului lacas, precum si arhitecti si constructori din Moscova.


S-au trasat obiectivele de proiectare si constructie pe acest loc a unui centru administrativ bisericesc al Mitropoliei Moldovei cu hramul in cinstea "Sf. Cn. Vladimir".

Aceasta initiativa vine din partea Mitropolitului Vladimir, in urma solicitarilor moldovenilor stabiliti in Moscova, care a inaintat un demers Patriarhului Kiril si a primit aviz pozitiv.

Mitropolia Republicii Moldova

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.