VIDEO: Prima Sf. Liturghie in noua biserica a parohiei Pipirig Caransebes

infiintata in anul 1995, parohia Pipirig care are ca praznic ocrotitor sarbatoarea Rusaliilor este una din importantele comunitati ortodoxe din Caransebes situandu-se in zona blocurilor din municipiul de pe Timis si Sebes. Cu toate acestea vitregiile vremurilor de trista amintire a facut ca aceasta comunitate sa nu aiba un locas de inchinare unde sa isi poata desfasura cultul divin-public, credinciosii rugandu-se intr-un paraclis amenajat dintr-o cantina a unui liceu.


Parohia "Pogorarea Sf. Duh"- Pipirig a trait in acest an un moment de aleasa sarbatoare prin praznuirea hramului la care a luat parte si Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului. Desi nu este finalizata decat partial, pentru prima data in acest an s-a savarsit Sf. Liturghie in noua biserica a parohiei.

Credinciosii prezenti au primit incurajarile Ierarhului, care a mentionat ca pentru finalizarea acestei biserici si Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebesului va aloca sume de bani, in asa fel incat pana la sfarsitul anului preotii si credinciosii sa se poata muta definitiv in noul lacas de cult. Preasfintia Sa a amintit ca, daca noua catedrala din Caransebes si biserica din Pipirig au inceput sa fie construite in acelasi timp, Dumnezeu va randui ca in acelasi an sa fie definitivate si tarnosite.

in incheiere toti credinciosii prezenti la Sf. Liturghie si la slujba Vecerniei praznicului Rusaliilor au primit din partea parohiei o gustare, in semn de recunostinta si apreciere pentru participarea la hramul parohiei.

Un parteneriat media: Lacasuri OrtodoxeEpiscopia Caransebesului

©redactare: Teo-CHristian

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.