Portugalia: mai multe organizaţii homosexuale condamnă cuvintele Papei

Mai multe asociaţii portugheze dedicate apărării drepturilor homosexualilor au criticat cu tărie, miercuri, cuvintele Papei Benedict XVI, prin care acesta condamna homosexualitatea şi transsexualitatea.

Biserica Catolică este “obsedată, cu un fel de nebunie homofobă care nu-i prinde în nici un caz bine.” a spus Jose Ribeiro, seful asociaţiei ILGA, membru al mişcării gay catolice, a transmis agenţia de ştiri Lusa.

“Există mai multe aspecte importante care privesc umanitatea”, a adăugat el, calificând drept „lamentabile” astfel de cuvinte în perioada Anului Nou.

În discursul său de sfârşit de an, în faţa Vaticanului, papa a precizat că “vorbim despre natura omului, bărbat şi femeie, cerută ca ordine a creaţiei ce trebuie respectată şi nu ca ceva relevat de o metafizică depăşită”.

Frontul de luptă împotriva homofobiei a condamnat şi el observaţiile Papei, descrise ca fiind inacceptabile:

“Este o incitare la ură şi total inacceptabilă şi, paradoxal, chiar de Crăciun, când sărbătorim naşterea lui Iisus, care ne propune valorile dragostei, ale păcii şi toleranţei”, a spus Joao Carlos Louca.

De partea sa, Antonio Serzedelo, preşedintele asociaţiei Opus homosexual, a spus că un astfel de discurs poate “provoca adevărate crime în unele părţi ale lumii, împotriva homosexualilor”.

Fabiola Cardoso, din asociaţia lesbiană Clube Safo, regretă, de asemenea, ideile papei, extrem de “periculoase şi fundamentaliste.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.