Patriarhul României, în mijlocul credincioşilor parohiei Hagiu din Capitală

Ieri, 28 decembrie 2008, în toate Bisericile ortodoxe a fost citită pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei din capitolul al II-lea versetele de la 13 la 23.

Prezent la slujba Sfintei Liturghii în parohia Hagiu din Capitală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a ţinut un cuvânt de învăţătură la pericopa despre fuga în Egipt a Dreptului Iosif şi a Sfintei fecioare Maria împreună cu pruncul Iisus şi a explicat care este înţelesul duhovnicesc al exilului.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Parohiei Hagiu din capitală două albume color: primul intitulat “Colina bucuriei – Catedrala patriarhală, iar al doilea “Palatul Patriarhiei”.

În semn de recunoştinţă pentru binecuvântarea primită, Părintele Valer Irimia, parohul Bisericii Hagiu din capitală, i-a dăruit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un metanier adus de la Betleem, din Ţara Sfântă.

La finalul slujbei Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a binecuvântat pe credincioşi şi le-a oferit în dar câte o iconiţă cu Naşterea Domnului şi pastorala de Crăciun a Preafericirii Sale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.