Noi Biserici Ortodoxe Sarbesti atacate in Dalmatia (Balts, Knin)

Noi Biserici Ortodoxe Sarbesti atacate in Dalmatia

in Dalmatia continua seria atacurilor asupra bisericilor ortodoxe sarbe, de data asta avand de suferit bisericile din Balts si Knin.

Dupa cum a declarat Protoiereul stavrofor Zdravoc Tepic, la 11 mai 2010 a fost jefuita biserica „Sf. Ioan" din satul Balts.


Mai mult decat atat, deja a cincea oara consecutiv in ultimii trei ani, raufacatorii au jefuit Biserica „Sf. Gheorghe" din Knin.

Parintele Boris Milinkovici, parohul din localitate, spune ca pierderile sunt foarte mari, fiind distrus intregul inventar bisericesc.

Dupa cateva jafuri in aceasta biserica, au fost montate usi mai rezistente, insa nici aceasta masura de siguranta nu a fost de ajutor, raufacatorii au spart usa si au intrat in sfantul lacas.

Mitropolia Ortodoxa a Republicii Moldova

©Redactare: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 17/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.