Praznicul Sf. Arhid. Ştefan la Sălbăgel

Arhiepiscopia Timişoarei, sâmbătă, 27 decembrie 2008: Preasfinţia Sa Paisie Lugojanul a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale Nicolae al Banatului, la parohia Sălbăgel din protopopiatul Lugoj.


Ierarhul a fost întâmpinat de soborul de preoţi slujitori conduşi de P. On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului şi de P.C. Preot Emanoil Vântu, parohul de Sălbăgel.


În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit de modelul de sfinţenie oferit de Sf. Ştefan, întâiul mucenic al Bisericii Creştine.


Martiriul, mărturisirea, este o condiţie sine qua non a desăvârşirii întru Hristos; Biserica a fost dintotdeauna împodobită cu mărturisitori, precum o mireasă este împodobită cu mărgăritare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.