publicat în: Arhivă

Hramul Parohiei Ortodoxe Romane din Oslo, Invierea Domnului si Sfintii Mucenici Ioan Valahul (12 mai) si Halvard Norvegianul (15 mai)

intalnirea tinerilor din Europa de Nord la Oslo, Norvegia

Duminica, 9 mai 2010, se va sarbatori hramul Parohiei Ortodoxe Romane din Oslo, invierea Domnului si Sfintii Mucenici Ioan Valahul (12 mai) si Halvard Norvegianul (15 mai). Cei doi martiri, ocrotitori ai comunitatii parohiale romane din capitala Regatului Norvegiei vor fi praznuiti in duminica premergatoare pomenirii lor in calendarul crestin ortodox.


Cu acest prilej binecuvantat, Sfanta Liturghie va fi oficiata, incepand cu ora 10.00, de catre Preasfintitul Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord, si Preasfintitul Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, inconjurati de un sobor de preoti

Slujba Liturghiei va fi urmata de intalnirea cu tinerii Centrului de tineret Sfantul Voievod ?tefan cel Mare din Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord. Invitat la aceasta manifestare duhovniceasca, care are ca tema Crezul Bisericii si sensul vietii noastre,va fi Preasfintitul Parinte Episcop Emilian care va transmite si un mesaj de binecuvantare din partea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, anul 2010 fiind proclamat de Sfantul Sinod „Anul omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti”.

Luni, 10 mai 2010, incepand cu ora 17.00, Preasfintitii Parinti Episcopi Macarie si Emilian vor participa la invitatia Domnului Ambasador Cristian Istrate, la sediul Ambasadei Romaniei din Oslo, la traditionala intalnire a romanilor din Regatul Norvegiei, intitulata „Ziua Portilor Deschise".

Pentru Lacasuri Ortodoxe: Episcopia Scandinaviei

©Redactare: TEO-CHristian