Relaţiile cu catolicii şi ecologia sunt priorităţile noastre, a spus Bartholomeu

“Dialogul cu catolicii este parte din priorităţile noastre, iar calea spre Ecumenism este o stradă cu sens unic”, a spus Bartolomeu I, care a vorbit la AsiaNews (Istanbul).

Patriarhul Ecumenic de la Constantinopol se simte încă “foarte mult onorat şi mişcat” de invitaţia Papei Benedict al XVI-lea, de a particpa la Sinodul Episcopilor din 18 octombrie pe tema “Cuvântul lui Dumnezeu.” “A fost o experienţă unică pe care o voi îndrăgi mereu”, a spus Patriarhul.

“Noi toţi trebuie să ne rugăm ca într-o zi să fim capabili de Euharistie, pentru a sărbători împreună. Dialogul cu catolicii este parte din priorităţile noastre şi calea Ecumenismului este o stradă cu sens unic. Noi trebuie să le mulţumim predecesorilor noştri care au început acest drum” a explicat el.

El a reiterat, de asemenea, importanţa relaţiilor cu catolicii, la o întâlnire ce a avut loc vinerea trecută cu Mitropolitul Orazio Soricelli, Arhiepiscop de Amalfi.

Ecologia şi protecţia mediului este o altă prioritate urgentă. Din 1989 Patriarhia a întreprins mai multe iniţiative de sensibilizare, în diferite părţi ale lumii, cu privire la pericolele cauzate de utilizarea nestăpânită a resurselor naturale şi umane. Din acest motiv, Patriarhia va organiza un Simpozion internaţional în Africa, anul viitor, in Delta Nilului.”

Patriarhul şi-a planificat deschiderea unui observator internaţional de protecţie a mediului, cel mai probabil în fostul orfelinat din Buyukada (Princes) Island pe care guvernul turc încearcă să-l redea Patriarhiei după abuzul din 1964.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.