PF Patriarh Daniel l-a primit pe Excelenta Sa Dl. Marius Gabriel Lazurca, Ambasadorul Romaniei pe langa Sfantul Scaun

Astazi, 1 septembrie 2009, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit pe Excelenta Sa Domnul .


Domnul Ambasador a prezentat diferite aspecte din viata comunitatilor romanesti din Italia, precum si eforturile misiunii diplomatice pe care o conduce in sprijinul acestora. in acest sens, Domnia Sa a informat despre initiativa constituirii unei Comisii mixte formata din reprezentanti ai Conferintei Episcopilor Catolici din Italia, ai Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei si ai celor doua state, Vatican si Romania, pentru a facilita o mai eficienta comunicare si cooperare intre parohiile catolice si cele ortodoxe romanesti din Italia, cu scopul integrarii mai rapide a romanilor in societate si prevenirea unor acte antisociale.

in contextul in care majoritatea ortodocsilor din Italia sunt romani, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a salutat aceasta initiativa, pe care a apreciat-o ca benefica, atat pentru o mai buna cunoastere reciproca, cat si in activitatea pastoral-misionara si social-culturala a clerului ortodox roman din Italia.

in cadrul intrevederii, au mai fost abordate posibile proiecte de colaborare intre cele doua Biserici, sprijinite de autoritatile romane, in domeniul cultural, educational si social pentru consolidarea relatiilor de fratietate intre cele doua popoare de origine latina.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.