PS Sebastian, Episcopul Slatinei îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere

Prea Sfinţitul Sebastian s-a născut la 5 noiembrie 1966, în oraşul Moreni, primind la botez numele de Sorin Petrică. Între anii 1983 – 1988 a frecventat cursurile Seminarului Teologic de la Mânăstirea Neamţ, iar în anul absolvirii a fost tuns in monahism şi hirotonit ierodiacon pe seama Schitului Crasna din judeţul Prahova.

A urmat apoi cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti, iar în perioada 1992 – 1997 cele de doctorat la Facultatea de Teologie din Tesalonic (Grecia), luandu-si titlul de doctor în Teologie Liturgică cu tema: “Teologia liturgică românească în sec. al XX-lea”.

În anul 1996 a fost hirotonit ieromonah şi vreme de trei ani a fost stareţ la Mânăstirea Crasna. În perioada 1997 – 2001 a îndeplinit şi ascultarea de exarh al mânăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor.

La propunerea Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist, în şedinţa Sfântului Sinod din februarie 2001, a fost ales Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor cu titlul de Ilfoveanul.
Prea Sfinţitul Sebastian Paşcanu a fost ales în scaunul de Episcop al Episcopiei Slatinei de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin vot secret, în şedinţa din 5 martie 2008, la propunerea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei şi a membrilor Adunării Eparhiale a Episcopiei, fiind intronizat în acest scaun episcopal la 25 martie 2008

A publicat mai multe cărţi, printre care: “Laude bisericesti proprii monahilor şi laude bisericeşti specifice mirenilor”, “Comentariu la Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanu”, “Gânduri despre suferinţă”, dar şi o serie de articole şi reportaje cu caracter comemorativ în periodicele “Vestitorul Ortodoxiei” şi “Biserica Ortodoxă Română”.

În semn de apreciere a activităţii desfăşurate, Preşedinţia României i-a acordat în februarie 2004, Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Comandor

Să ne trăiţi întru mulţi şi fericiţi ani, Preasfinţite Părinte Episcop!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.