Oficialitati din Bivongi – Calabria (Italia) la Resedinta Patriarhala

In urma cu cateva ore, astazi, 8 iunie 2011, la Patriarhul BOR, Daniel, l-a primit la resedinta patriarhala pe primarul orasului Bivongi – Calabria, din Italia.

Alaturi s-au mai aflat, conform unui comunicat al Patriarhiei, Pr. Valentin Ilies, protopop de Sicilia al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei si Francesco Passarelli, consilier al primariei din Bivongi.


Ernesto Riggio "a subliniat faptul ca din momentul in care manastirea cu hramul Sfantul Ioan Seceratorul din Bivongi a fost incredintata in administrare Bisericii Ortodoxe Romane (iulie 2008), aceasta a devenit loc de rugaciune si pelerinaj pentru foarte multi dintre cei aproximativ 60.000 de romani stabiliti in Calabria si cel mai important obiectiv turistic al intregii regiuni. Manastirea, declarata monument national de catre autoritatile italiene, formata dintr-o biserica in stil bizantin de la sfarsitul secolului al X-lea si cateva corpuri de chilii, a fost anul trecut vizitata de peste 15.000 de turisti", se arata in comunicatul emis de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.