12 ani de emisie: Radio Trinitas

12 ani de emisie: Radio Trinitas

Astazi, 17 aprilie 2010, se implinesc 12 ani de la prima emisiune a postului de radio TRINITAS, primul post de radio crestin ortodox din Romania.


Cu acest prilej, Preafericitul Parinte Daniel, cel cu a carui binecuvantarea, si la a carui initiativa a luat nastere acest proiect, pe atunci fiind Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a transmis un mesaj catre toti credinciosii, prin care a incercat sa "rememoreze atmosfera spirituala transmisa pe calea undelor (92,7 MHz) in Sfanta si Marea Vineri", in seara de atunci – 17 aprilie 1998, "prima transmisiune fiind cea a Deniei Sambetei celei Mari, oficiata la Catedrala Mitropolitana din Iasi".

"De atunci, timp de 12 ani, s-au adaugat noi frecvente, si Radio Trinitas poarta zilnic catre inimile si catre casele credinciosilor bucuria Sfintei Liturghii, a Vecerniei si a rugaciunilor de dimineata si de seara" – a continuat in mesajul sau Patriarhul Romaniei, amintind astfel doar o parte dintre avantajele si rolul deosebit de important pe care l-a jucat acest post de radio prin aparitia sa.

"Prin cele 34 de frecvente terestre pe care emite in prezent in Romania, precum si prin transmisiunile prin satelit sau in reteaua internet, Radio TRINITAS a devenit o cale de legatura, in lumina credintei ortodoxe, a rostirii si culturii romanesti, cu cei aflati departe de Romania, dar traind comuniunea romaneasca de cuget si simtire" – a mai precizat Parintele Patriarh in acelasi mesaj, publicat de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

©Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.