David Oren, Ambasadorul Israelului la Bucuresti, in audienta la Resedinta Patriarhala

David Oren, Ambasadorul Israelului la Bucuresti, in audienta la Resedinta Patriarhala

in ziua de 22 iunie 2010, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit in audienta pe Excelenta Sa Domnul David Oren, Ambasadorul Israelului la Bucuresti, la incheierea misiunii sale diplomatice in Romania.


David Oren a multumit pentru primire si a subliniat faptul ca cei trei ani de activitate diplomatica in Romania reprezinta o perioada cu multe impliniri, atat in plan profesional, cat si personal. in acest context, ambasadorul a mentionat ca in timpul sederii sale in Romania a vizitat multe catedrale, biserici si manastiri ortodoxe din toate zonele tarii si s-a intalnit cu ierarhi, preoti si monahi romani, care l-au primit cu multa ospitalitate, mai ales cei ce au vizitat Tara Sfanta.

Preafericirea Sa si-a exprimat speranta ca autoritatile statului Israel vor intensifica eforturile lor pentru a permite accesul turistilor in valea Iordanului, astfel incat pelerinii romani sa aiba posibilitatea de a vizita Schitul romanesc Sfantul Ioan Botezatorul de la Iordan, infiintat prin decizia Patriarhului Miron in anul 1927, construit intre anii 1935 – 1936, in apropiere de locul unde S-a botezat Mantuitorul nostru Iisus Hristos in raul Iordan. in acest schit, Sfantul Ioan Iacob Hozevitul de la Neamt a fost egumen intre anii 1947-1952 – se mai arata intr-un comunicat de presa al Patriarhiei Romane, emis astazi 22 iunie 2010.

Foto: Ziarul Lumina

©Articol si redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian

publicat in presa scrisa: MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 23/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.