Tuesday 12 october 2010

IPS Teofan l-a invitat in Mitropolia Moldovei si Bucovinei pe PF Parinte Patriarh Daniel

pf patriarh daniel - predica lacasuri ortodoxe in perioada 13-17 octombrie 2010, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita canonica in Mitropolia Moldovei si Bucovinei la invitatia inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Teofan.

Momentul principal al vizitei il constituie participarea Patriarhului Romaniei la sarbatoarea Cuvioasei Parascheva ale carei sfinte moaste se pastreaza in catedrala mitropolitana din municipiul Iasi.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Joi, 14 octombrie 2010, orele 9.15, cu ocazia sarbatorii Cuvioasei Parascheva, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, pe un podium amenajat la intrarea in Catedrala mitropolitana.

Vineri, 15 octombrie 2010, orele 10.00, va avea loc festivitatea decernarii titlului de Doctor Honoris Causa Preafericitului Parinte Patriarh Daniel de catre Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Evenimentul se va desfasura in aula Mihai Eminescu a universitatii iesene.

Sambata, 16 octombrie 2010, orele 10.00, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia o slujba de pomenire a parintelui ieromonah Paisie Olaru la mormantul sau din cimitirul manastirii Sihastria cu prilejul a 20 de ani de la trecerea lui la Domnul. Parintele Paisie Olaru a fost unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati duhovnici ai manastirii Sihastria, vatra monahala unde Parintele Patriarh Daniel a intrat in monahism in anul 1987.

Duminica, 17 octombrie 2010, orele 8.45, Patriarhul Romaniei va oficia slujba de resfintire a bisericii manastirii Golia si Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi.

in cursul dupa-amiezii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va vizita spitalul Providenta al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, va sfinti locul pe care va fi construita biserica cu hramurile Sfantul Maxim Marturisitorul si Sfantul Grigorie Palama din cartierul Munteni–Copou, precum si pictura capelei Seminarului teologic Sfantul Vasile cel Mare din municipiul Iasi.

Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile