Parohia nou înfiinţată – ,,Sfântul Apostol Andrei” – Drobeta Turnu Severin

PS Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit în ziua de 21 noiembrie 2008 slujba punerii pietrei de temelie a unei noi biserici în municipiul Drobeta Turnu Severin.

Este prima biserică din Mehedinţi care este aşezată sub purtarea de grijă a Sfântului Apostol Andrei-Ocrotitorul României. Ridicarea unei noi biserici în Drobeta Turnu Severin în noul cartier de locuinţe ANL este foarte importantă, deoarece zona este în continuă dezvoltare iar municipiul este unul dintre oraşele cu cele mai puţine biserici raportat la numărul de locuitori.

În cuvântul său rostit la acest moment, ierarhul nostru a subliniat importanţa propovăduirii apostolice pentru poporul nostru a Sfântului Andrei, dorind ca pe viitor în judeţul Mehedinţi să existe câte un sfânt locaş pentru fiecare dintre cei 12 Apostoli.

Parohia nou înfiinţată – ,,Sfântul Apostol Andrei” – pentru zona ANL-urilor din municipiu zona îl are ca preot paroh pe părintele George Smeu, Consilier Social în cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei, cel care la acest moment a spus că, împreună cu credincioşii încredinţaţi spre păstorire, nădăjduieşte să ridice cât mai repede această biserică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.