publicat în: Arhivă

Programul vizitei canonice a PF Parinte Patriarh Daniel in Episcopia Maramuresului si Satmarului

in perioada 11-13 decembrie 2009, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita canonica in Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului.

Din programul vizitei mentionam:


Sambata, 12 decembrie 2009, orele 10.00, Patriarhul Romaniei va vizita si binecuvanta Centrul social pentru persoane varstnice Sfantul Iosif Marturisitorul din Baia Mare, iar la orele 11.00, Preafericirea Sa se va intalni la Catedrala episcopala cu un grup de 500 de elevi insotiti de profesori de religie din municipiu.
De la orele 13.00, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va vizita la manastirea Rohia noua biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului si Centrul Cultural-Monahal Nicolae Steinhardt, aflate in constructie.

Seara, la Catedrala episcopala, incepand cu orele 18.00, Patriarhul Romaniei va participa la concertul de colinde sustinut de corul Seminarului Teologic Ortodox Sfantul Iosif Marturistorul, corul Doxologia al Catedralei si corul Sfantul Ioan Damaschin al Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii de Nord din Baia Mare.

Duminica, 13 decembrie 2009, la orele 10.00, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia Sfanta Liturghie in Catedrala episcopala cu hramul Sfanta Treime din municipiul Baia Mare, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi. Dupa Sfanta Liturghie va avea loc Ceremonia de acordare a rangului de Arhiepiscop onorific Preasfintitului Parinte Justinian Chira al Maramuresului si Satmarului pentru activitatea ierarhica pilduitoare si slujire chiriahala deosebita si indelungata a Bisericii, conform hotararii Sfantului Sinod luata in sedinta de lucru din 18-19 iunie 2009.

BIROUL DE PRES? AL PATRIARHIEI ROMaNE

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…