publicat în: Arhivă

Baltimore – International Ortodoxe Christian Charities (IOCC) – ajutorarea familiilor care trăiesc în enclavele izolate din Kosovo

Baltimore – International Ortodoxe Christian Charities (IOCC), care, începând din 1993, a furnizat mai mult de 75 de milioane de dolari în stările de urgenţă şi în dezvoltarea programelor pentru fosta Iugoslavie, organizează în prezent un tur de conferinţe ale Prea Sfinţitului Irinej al Bisericii Ortodoxe Sârbe, în Australia şi Noua Zeelandă.

Episcopul Irinej întreprinde acest tur ortodox spre ajutorarea familiilor care trăiesc în enclavele izolate din Kosovo. “Vreau ca oamenii să cunoască realitatea de fiecare zi a copiilor din Kosovo, care merg la şcoală sub escortă armată”, a spus Episcopul sârb american, care este originar din Ohio, membru IOCC. “Noi trebuie să fim ca o rază de speranţă pentru acei copii, chiar şi prin cele mai simple provizii, precum furnizarea de cărţi şcolare şi de rechizite”, a spus el.

Mai multe evenimente cu rol de strângere de fonduri, IOCC, au fost dezvoltate de Episcopul Irinej, recent, în Minneapolis, Seattle, Los Angeles, atât pentru situaţiile de urgenţă cât şi pentru programele pe termen lung IOCC, în dezvoltarea de proiecte în Kosovo. Mai multe evenimente de întreprins de către Episcopul Irinej sunt programate pentru Steelton, Pennsylvania şi Detroit, Michigan.

Donaţiile pentru Kosovo au rostul de a strânge 500.000 $, pentru furnizarea de asistenţă în provincie, precum şi pentru acordarea de ajutor pentru unele dintre cele 225.000 de persoane strămutate din regiune. IOCC are scopul de a-şi extinde eforturile, oferind programe educaţionale, proiecte de formare agricolă sau de altă natură care să asigure şi să stimuleze ocuparea forţei de muncă şi o mai largă cooperare regională în Kosovo.

IOCC este fondată în 1992, ca agenţie oficială de ajutor umanitar permanent, de către Conferinţa Episcopilor Canonici Ortodocşi din America (SCOBA) şi a implementat peste 275 de milioane $ în programele de dezvoltare din 33 de ţări, din întreaga lume.


Programul: “Cuvant bun – La Betleem in noapte”

Reamintim ca Lacasuri Ortodoxe a pornit un proiect de sustinere morala a ortodocsilor din enclavele Kosovo, prin strangerea mesajelor dumneavoastra si expedierea lor catre cei ce se afla inca in izolare, cu Bisericile distruse. Va asteptam sa participati prin mesajele dumneavoastra, de sustinere si speranta, cu ocazia Craciunului 2008. Amanunte si modalitati de trimitere mesaje, aici:

.