Saracie, inegalitate: Dalai Lama da lectii americanilor

Lacasuri Ortodoxe: din WASHINGTON
Saracie, inegalitate: Dalai Lama da lectii americanilor

Dalai Lama a “tinut cursuri” parlamentarilor americani ieri, marti 6 cotombrie 2009, indemnand SUA sa lupte impotriva saraciei si a inegalitatii, in timpul vizitei sale la Washington, marcand lipsa unei intalniri planificate cu Presedintele Barack Obama.


In cadrul unei ceremonii (Capitol) in care i-a fost decernat un premiu pentru drepturile omului, liderul spiritual tibetan a declarat ca Statele Unite au inca multe de facut pentru garantarea acestor drepturi fundamentale.

"Chiar si in America, tara cea mai bogata, exista inca lacune enorme si diferente intre saraci si bogati", a spus acesta.

"Este nesanatos. Aceasta situatie trebuie sa fie in mod serios stopata. ?i ei (saracii) sunt, de asemenea, fiinte umane!", a argumentat Dalai Lama, afirmand ca "daca acestia vor fi mai fericiti, vor avea de castigat toti americanii."

Dalai Lama a sosit luni la Washington, ocazie care a starnit reactia unei parti a clasei politice care l-a acuzat pe Presedintele Obama ca nu l-a intampinat pe acesta in mod corespunzator. Presedintele Statelor Unite urmeaza sa viziteze Beijingul in noiembrie, China opunandu-se vehement contactelor liderilor straini cu Dalai Lama, pe care aceasta il considera ca fiind separatist.

"China se opune cu hotarare oricarei intalniri a functionarilor unui Stat cu Dalai Lama", a declarat marti un purtator de cuvant al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Ma Zhaoxu, intr-o declaratie transmisa AFP.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.