Ateismul contrazice ştiinţa, consideră un profesor al Academiei Teologice

26 noiembrie, Dubna – Cercetătorul ştiinţific nu poate fi ateu, a spus renumitul teolog şi profesor din Scoala Teologică din Moscova, Alexei Osipov.

“Dacă lumea este fără de sfârşit, atunci stiinţa nu poate dovedi că nu există Dumnezeu”, a spus Osipov la o conferinţă „Ştiinţă. Filosofie. Religie”, organizată de Fundaţia Sfântul Apostol Andrei – Întâiul chemat.

Conform teologului, ştiinţa si religia nu se opun una alteia, dar ar trebui să se opună în comun diferitelor superstiţii si doctrine false.

Profesorul crede că este necesară formarea unui turn de strajă asupra lumii, prin procesul educaţional.

“Cunoaşterea, în sine, este doar un material de construcţie. Este imposibil să trăieşti între materiale de construcţie, e nevoie să-ţi construieşti din ele o casă. Casa este exact acest turn de strajă”, crede Osipov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.