“Presa prezinta un viitor al unei omeniri sortite esecului”  – Dalai Lama

Lacasuri Ortodoxe: din Vancouver (Canada)
Dalai Lama invita lumea sa promoveze pacea prin educatie

Promovarea pacii in lume are nevoie de o conlucrare in randul educatiei si cercetarii, necesara dezvoltarii inteligente, "cu suflet”, a declarat duminica 27 septembrie 2009, in Vancouver, Dalai Lama, in prima zi a “summit-ului pentru pace".


Mass-media ar trebui sa isi aduca aminte de compasiune, a declarat liderul spiritual al comunitatii tibetane aflat in exil, in fata a 1.200 de persoane, printre care personalitati din mediul politic, religios si educativ.

Printre ei, detinatorii premiului Nobel pentru pace Jody Williams si Mairead Maguire, fostul presedinte irlandez si inalt Comisar ONU pentru Drepturile Omului Mary Robinson, si Maria Shriver, sotia guvernatorului californian Arnold Schwarzenegger.

in conformitate cu Dalai Lama, mass-media urmareste senzationalul in subiectele care nu merg bine, proiectand imaginea "unui viitor al unei omeniri sortite esecului".

Arhiepiscopul Africii de Sud si detinatorul premiului Nobel pentru Pace, Desmond Tutu, care nu a putut participa la summit din cauza unei afectiuni dorso-lombare, a trimis un mesaj video indemnandu-i pe participanti sa reaminteasca lumii ca "saracia, violenta si razboiul nu sunt specifice istoriei noastre, nu reprezinta esenta acesteia, ci de fapt sunt idei aberante”.

in mod asemanator, un alt participant la eveniment, prin intemediul aceleiasi cai video, seful statului canadian, Guvernatorul General Michaëlle Jean, a invitat participantii sa fie plini de speranta, constatand ca este prea greu "sa caute refugiu in defetism, fatalism si indiferenta".

Aceasta este a treia vizita in 5 ani a lui Dalai Lama in Canada, o tara unde acesta este cetatean de onoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.