Reprezentantul Vaticanului în Rusia îi îndeamnă pe catolici să consolideze relaţiile cu Biserica Rusă

Reprezentantul oficial al Vaticanului în Rusia, Arhiepiscopul Antonio Mennini, consideră că este important să dezvolte relaţii bune cu clerul ortodox din Rusia.

“Iubiţi fraţi! Ca un frate printre fraţi, eu vă îndemn, aşa cum am mai făcut şi cu altă ocazie, în ciuda tuturor dificultăţilor, să consolidaţi relaţiile de prietenie şi fraternitate cu episcopii ortodocşi”, a spus arhiepiscopul, la o sesiune a Conferinţei Episcopale Catolice Ruse, din Königstein.

“Astfel, acesta să fie ţelul nostru în Rusia: vom fi mai bine cunoscuţi şi mai mare apreciere vom avea, superstitiile şi suspiciunile reciproce continuând să dispară. În plus, astfel, vom participa la misiunea pentru bunăstarea şi unitatea Bisericii, care este atât de aproape de inima Sfântului nostru Părinte, Benedict al XVI-lea”, a subliniat el.

Nunţiul a cerut episcopilor “să transmită spiritul de deschidere şi prietenie faţă de Biserica Ortodoxa” către preoţi, monahi, seminarişti”.

“Ştim cu toţii că Papa Benedict XVI este foarte interesat şi nu scuteste niciun efort pentru restabilirea unităţii între Biserici, pentru oprirea “frângerii” trupului lui Hristos în cursul istoriei”, a spus arhiepiscopul Mennini.

Reprezentantul Vaticanului consideră că este important ca clericii catolici să răspândească Documentul de punere in aplicare a normelor şi principiilor ecumeniste, deoarece acest document “nu este numai o lege a Bisericii, dar conţine multe elemente utile pentru stabilirea relaţiilor bune cu Biserica Ortodoxă, dându-ne speranţa că aceste relaţii se vor dezvolta în spiritul prieteniei reciproce şi fraternităţii şi ne va ajuta să realizăm sarcina dificilă de vindecare a rănilor, neînţelegerilor şi ostilităţii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.