publicat în: Arhivă

Relicvele lui Buddha au fost primite cu fast in Vietnam

Lacasuri Ortodoxe: din Hanoi (AFP)
Relicvele lui Buddha au fost primite cu fast in Vietnam

Sute de budisti din Vietnam au intampinat miercuri, 3 martie 2010, ramasitele pamantesti ale lui Buddha, pe aeroportul din Hanoi, a raportat un jurnalist AFP, citat de La Croix.


O delegatie de 147 de calugari budisti si adepti din Vietnam au parasit capitala tarii comuniste miercuri devreme pentru a aduce din India aceste relicve sub forma “de perla”, conform unei declaratii a Bisericii budiste din Vietnam (VEB).

Pentru VEB, biserica oficiala controlata de regim, evenimentul "are o semnificatie spirituala importanta in randul calugarilor budisti, si al credinciosilor."

"Aceasta este o mandrie a budismului vietnamez", a adaugat Thich Thi Loan, calugarita prezenta acolo, sosita din provincia Ninh Binh, la sud de Hanoi, care a trebuit sa transporte relicvele.

Buddha este numele acordat Printului Siddhartha, dupa ce a primit "iluminarea" si a inceput sa invete doctrina renuntarii si a compasiunii.

Budismul este de departe principala religie din Vietnam. Cel putin 70% din cele 86 de milioane de locuitori ai tarii sunt budisti.

© Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010