Un centru cultural budhist, intins pe o suprafata de 36.500 mp, va fi ridicat in localitatea 23 august – Constanta

Un centru cultural budhist, intins pe o suprafata de 36.500 mp, va fi ridicat in localitatea 23 august – Constanta

Inchinatorii lui Budha se vor intalni si anul acesta, in luna iulie, in localitatea 23 August din judetul Constanta.

Asociatia Culturala Comunitatea Dzog-Chen va ridica un centru cultural in aceasta localitate.


Informatia a ajuns la cotidianul Ziua de Constanta, in urma unei cereri formulate de "cei ce il venereaza pe Budha", adresata Directiei "Apele Romane Dobrogea – Litoral", prin care se solicita "un aviz de gospodarire a apelor pentru realizarea lucrarilor la centrul cultural, etapa I – Gompa, Stupa si drumuri pietonale".

"Potrivit documentatiei de mediu, lucrarea se va intinde pe o suprafata de patru hectare si jumatate".

Ziua de Constanta mai precizeaza, de asemenea, ca acest centru va cuprinde intr-un complex de cladiri – care include Gompa si Stumpa – constructii de cult budiste, dar si camere destinate cazarii membrilor comunitatii internationale Dzog-Chen. Budistii planuiesc sa realizeze, la intrarea in complex, o parcare care va ocupa circa 1200 mp."

"Aproape 80% din terenul cumparat spre amenajarea centrului cultural, circa 36.500 mp, va fi transformat intr-o oaza de verdeata. Pe aproape un hectar se vor ridica terase acoperite si pergola. Anul trecut, la 23 August, adeptii budismului s-au reunit intr-un congres Dzogchen, eveniment care se va repeta si anul acesta." – informeaza jurnalul.

©Redactor Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian