Dalai Lama va primi titlul de cetatean de onoare al Budapestei (cea de-a 7-a vizita). Vizita de 3 zile in Ungaria

Lacasuri Ortodoxe: din Budapesta
Dalai Lama va primi titlul de cetatean de onoare al Budapestei (cea de-a 7-a vizita)

Dalai Lama a sosit ieri, vineri, 17 septembrie 2010, pentru cea de-a 7-a vizita a sa la Budapesta, unde va primi titlul de cetatean de onoare si va intretine conferinte si intalniri cu membrii din Ungaria, conform AFP.

©Articol, traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Liderul spiritual tibetan tine cate o conferinta in zilele de sambata si duminica, in Piata Papp Laszlo din Budapesta, difuzate live pe internet. Peste 22.000 de bilete au fost vandute pentru acest eveniment, au declarat organizatorii.

Primarul Budapestei, Gabor Demszky, ii va oferi titlul de cetatean de onoare al capitalei Ungariei, in dupa-amiaza zilei de astazi, sambata, 18 septembrie 2010. Urmeaza ca, luni, Dalai Lama sa se intalneasca cu unii membrii ai parlamentului ungar, membrii ai Asociatiei de prietenie intre Ungaria si Tibet.

Dalai Lama are programat, de asemenea, un interviu cu Laszlo Tokes, unul dintre vice-presedintii Parlamentului.

Liderul spiritual tibetan a vizitat deja Ungaria, conform France Presse, de sase ori (1982, 1990, 1992, 1993, 1996 si 2000).

Acesta a sosit in Ungaria pentru o vizita ce se va intinde pe o perioada de trei zile, in intervalul 17 – 19 septembrie 2010. in timpul sederii sale aici, va incerca sa le ofere celor interesati invataturi despre religia pe care in prezent o reprezinta.

Transmisiunea live web va fi disponibila in sase limbi… contra cost, si repetata la 10 ore mai tarziu, astfel incat toti cei de pe glob, care depind de fusul orar, sa o poata urmari intr-un mod convenabil.

"Transmisiunea va fi interactiva, incat vizitatorii sa poata intra pe chat si sa comenteze pe loc asupra a ceea ce vad si aud. Acesta va fi un eveniment in comunitate, cu adevarat unic!” – declara in urma cu cateva ore Dr. Jeno, fondatorul platformei web care se va ocupa cu streamingul.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.