Un calugar budist a ajuns in inchisoare dupa ce a fost prins ca filma femei dezbracate, pe ascuns, in templu

Lacasuri Ortodoxe: din Phnom Penh – Cambodgia
Un calugar budist a ajuns in inchisoare dupa ce a fost prins ca filma femei dezbracate

Un calugar budist a fost condamnat la un an de inchisoare, in Cambodgia, dupa ce a filmat in secret sute de femei goale, venite in “templul sfant” pentru stropirea cu apa, conform declaratiei facute de judecator in urma cu cateva minute, astazi, sambata 18 septembrie 2010, dupa cum informeaza France Presse.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Net Khai, in varsta de 37 de ani, a fost condamnat la un an de inchisoare pentru producerea si difuzarea de materiale pornografice, persoana fiind suspectata de a fi filmat si inregistrat imagini cu mai mult de 600 de femei care isi turnau “apa sfanta” pe corp, in baia unei pagode.

Urmarirea penala a pornit in urma plangerii facute de una dintre femeile filmate, care a alertat politia dupa ce a fost recunoscuta in mai multe videoclipuri pe care oamenii si le transferau prin intermediul telefoanelor mobile.

Net Khai a mai fost, de asemenea, obligat sa plateasca o amenda de 2 milioane rieli cambodgieni (380 euro) si despagubiri de 7.600 euro, victimei. Hotararea a fost emisa ieri.

Alte trei femei au depus si ele plangere impotriva calugarului budist, dar inca nu s-au finalizat procesele.

Net Khai, arestat in iunie 2010 intr-o pagoda din centrul Phnom Penh, a fost deposedat in mod automat de statutul sau religios.

Noua din zece oameni sunt budisti in Cambodgia, unde aproximativ 55.000 de calugari din tara sunt venerati, informeaza AFP.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.