Dupa o actiune de protest, homosexualii au reusit promisiunea ca vor fi impartasiti de catolici

Lacasuri Ortodoxe: din HAGA (AFP) – Olanda
Dupa o actiunde de protest, homosexualii au reusit promisiunea ca vor fi impartasiti de catolici

Homosexualii pot primi ostia (impartasania catolica) la urmatoarele Liturghii, in Catedrala din Den Bosch (est), dupa ce le fusese refuzat acest lucru, a declarat miercuri, 3 martie 2010, consiliul bisericesc al Catedralei.


"Fiecare credincios care a fost botezat si traieste conform bisericii, si lui Hristos, este binevenit la impartasire", a declarat pentru AFP Piet de Jong, membru al consiliului bisericesc al Catedralei Sf. Ioan din Den Bosch .

La messa de duminica, ce a avut loc in catedrala, aproximativ 200 de homosexuali au venit pentru a-si demonstra dezacordul fata de refuzul unui preot al localitatii de a-l impartasi pe un homosexual in timpul festivitatilor carnavalului.

in ziua de 13 februarie 2010, preotul paroh al Reusel (sud) a refuzat sa-l impartaseasca, conform traditiei, pe cel care a fost ales "Printul carnavalului", in aceasta localitate, pe motiv ca era homosexual.

El a fost sustinut in decizia sa de catre episcopul din Den Bosch, care a amintit ca Biserica Catolica nu ii impartaseste pe homosexualii "practicieni", dar ca fiecare pastor este liber totusi sa decida in propria sa parohie.

Duminica, pastorul catedralei din Den Bosch a refuzat confruntarea cu homosexualii prezenti, sustinand ca nimeni nu se impartaseste la inceputul messei.

Arborand un triunghi rosu pe care scria: "Iisus nu inchide usa nimanui", imbracati in roz, in majoritate homosexuali, acestia au inconjurat catedrala zgomotos.

Grupurile de aparatori ai homosexualilor, care planificasera o mobilizare la messa catedralei din Den Bosch, in urmatoarele sase duminici, au anuntat anularea acestei actiuni ca urmare a deciziei Consiliului bisericesc.

© Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.