Abuzurile sexuale din cazul corului din Regensburg nu au avut loc atunci cand acesta era condus de fratele Papei

Lacasuri Ortodoxe: din Cetatea Vaticanului
Abuzurile sexuale din cazul corului din Regensburg nu au avut loc atunci cand acesta era condus de fratele Papei

Abuzurile sexuale indreptate asupra cantaretilor corului din Regensburg, landul Bavaria, nu au avut loc in perioada cand acesta era condus de fratele papei, Georg Ratzinger, asigura episcopul orasului intr-o declaratie emisa sambata, 6 martie 2010, de catre Osservatore Romano.


Episcopul din Regensburg, Gerhard Ludwig Mueller, a declarat ca cele doua cazuri ar data, de fapt, din 1958 si, prin urmare, "nu coincid cu perioada in care profesorul Georg Ratzinger era seful acestui cor (Regensburger Domspatzen). Fratele Papei Benedict al XVI-lea a condus corul de copii in perioada 1964 – 1994, a declarat rev, Muller intr-un comunicat pentru ziarul oficial Vaticanului, citat de AFP.

Potrivit Episcopului, primele cazuri de abuz au avut loc in 1958, si au fost savarsite de directorul adjunct al scolii de care acesta apartinea (Domspatzen). Dealtfel, el a si fost demis si condamnat penal.

Al doilea faptas "este o persoana care a lucrat timp de sapte luni la Domspatzen, in 1958, si a fost condamnat, dupa 12 ani, pentru abuzuri sexuale.

"Cele doua cazuri au fost facute publice la momentul respectiv si sunt considerate inchise la nivel judiciar", a mai specificat in comunicat episcopul din Regensburg.

(alte amanunte despre acest caz au fost publicate in revista scrisa MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010)

©Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 8/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.