Celibatul impus preotilor catolici este o cauza a pedofiliei in randul acestora (Cardinalul Schonborn)

Lacasuri Ortodoxe: din Viena / AFP
Celibatul impus preotilor catolici este o cauza a pedofiliei in randul acestora (Cardinal Schönborn)

Cardinalul Christoph Schönborn, Arhiepiscop de Viena, a declarat ca celibatul preotilor, caracteristica a Bisericii Catolice, explica in mare parte actele de pedofilie comise de preoti – conform unei publicatii diocezane, aparuta astazi, miercuri, 10 martie 2010.


Reflectand asupra cauzelor acestor abuzuri, descoperite in cascada in Germania, si recent in Austria, Cardinalul considera ca ele tin "atat de educatia preotilor, ca urmare a revolutiei sexuale a generatiei 1968, cat si de celibat, ca dezvoltare personala".

Christoph Schönborn cheama la o schimbare "a viziunii" fata de celibat, subiect tabu pentru Vatican.

"Ajunge cu scandalurile! Cum sa admitem sa mai fim suspectati de fapte pe care nu le-am facut, doar fiindca apartinem Bisericii, fiindca aceasta este criticata?”, a spus prelatul.

Trei cazuri de abuz din perioada 1970-1980 au fost facute publice in ultimele zile, ceea ce ridica problema responsabilitatii Bisericii, care a acoperit faptele.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 8/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.