Scandal de proportii: cazurile de pedofilie in Biserica catolica au lovit astazi si Brazilia, cea mai mare tara catolica din lume

Lacasuri Ortodoxe: Sao Paulo (Brazilia)
Scandal de pedofilie in Brazilia, cea mai mare tara catolica din lume

Scandalurile legate de pedofilie, care implica Biserica Catolica, au lovit astazi, marti 16 martie 2010, si cea mai mare tara catolica din lume, Brazilia, Vaticanul confirmand acuzatiile impotriva preotilor pe problema abuzurilor sexuale.


Cazurile au fost evidentiate in urma unor inregistrari cu camera ascunsa, prin care era filmat un preot ce avea relatii nepermise, perverse, cu un cantaret din cor, chiar in fata altarului, in Alagoas (Brazilia nord-est).

Caseta video a fost difuzata pe canalul de televiziune SBT, cauzand un scandal de proportii in tara cu peste 190 de milioane de persoane, din care 74% catolice.

Reportajul realizat pe aceasta tema a redat si declaratiile altor trei fosti baieti de altar care povesteau despre abuzurile suferite din partea a trei preoti din orasul Arapiraca, la 120 km de Maceio, capitala Alagoas.

Unul dintre cei trei tineri, acum in varsta de 20 de ani, afirma ca a fost obligat sa intretina relatii necuvenite, pe cand avea doar 12 ani si era baiat de altar, chiar de “nenumarate ori”.

Imaginile au fost afisate pe site-ul televiziunii si au aparut deja si pe youtube, afirma France Presse.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, a recunoscut astazi existenta acestor acuzatii. Unul dintre preoti "a si fost demis din parohia sa si se afla acum pe mana justitiei civile", a spus el. Alti doi preoti urmeaza sa fie si ei suspendati din functie, in prezent analizandu-se faptele, relateaza in ultimele ore La Croix.

©Alex-Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.