Un pastor transsexual din Biserica Finlandei va demisiona

Lacasuri Ortodoxe: din Helsinki / AFP
Un pastor transsexual din Biserica Finlandei va demisiona

Un pastor finlandez transsexual, care isi reluase slujirea in urma cu 4 luni, dupa ce a suferit o schimbare de sex, a decis sa demisioneze pentru a nu-si sminti enoriasii, a anuntat marti, 16 martie 2010, mass-media nationala.


Marja-Sisko Aalto, fosta Olli Aalto, a spus ca nu a reusit sa construiasca o relatie suficienta in parohie, incat sa castige increderea necesara a credinciosilor", pentru a-si putea exercita in mod corespunzator slujirea, a declarat ziarul Etelä-Saimaa.

Aalto a fost primul pastor transsexual din Biserica Evanghelica Luterana a Finlandei.

Olli Aalto isi anuntase in noiembrie 2008 intentia de schimbare de sex, provocand mari controverse, Episcopul Voitto Huotari atragand atentia imediat ca pastorul nu-si mai poate mentine postul dupa operatie, in orasul sau mic, Imatra (sud-est).

Aproximativ 80% din populatia finlandeza este membra a Bisericii Evanghelice Luterane din Finlanda, care are mai multi pastori femei.
Conform radioului YLE, Aalto isi va parasi postul sau la inceputul lunii aprilie, aminteste La Croix.

©Carmen-Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.